PRZEPIS: Polędwiczka wieprzowa z sokiem z cytryny

UWAGA! Nie wchodzę w dyskusję z osobami, które nie jadają mięsa. Post ma na celu pokazanie co można przygotować bez bułki tartej, bez tłuszczu i bez dodatkowych mąkowych panierek w chwili, gdy jednak mamy ochotę na mięso ❤ Już teraz pragnę uciąć jakiekolwiek kontrowersyjne dyskusje.

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z SOKIEM Z CYTRYNY, w pierzynce ze świeżomielonego pieprzu 🤩 , z czosnkiem (nie trzeba)!

Uwaga!!!
Takie plasterki kladziemy na rozgrzaną patelnię (jeśli musisz to posmaruj i rozgrzej patelnię teflonową lub grillową z łyżeczką oleju rzepakowego 💪- 🆘🆘🆘 nigdy oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia extra virgin! 🆘🆘🆘 (choć zapewniam Cię nie trzeba dodawać tłuszczu do tego dania!)

Minutka z jednej strony, minutka z drugiej strony (wszystko zależy jaki lubisz stopień wysmażenia; te polędwiczki mogą być zaledwie liźnięte gorącem - zachowują się jak steki) ❤

🔥🔥🔥UWAGA❌

Solimy dopiero na talerzu, wtedy mamy gwarancję, że mięso będzie miękki i soczyste. Pamiętaj, że czym dłużej będziesz trzymał mięso na patelni tym będzie twardniało więc trzymaj się czasu!!! Nie przedobrz! ❤🥩🥗

Całuję Was! Miłego wieczoru Tobie życzę ❤
Małgosia Zawadzka